Onze secretaris Max bekijkt het positief

Max Lips bij de deels volgelopen ijsbaan in Terheijden.PREMIUM artikel van BN De Stem

Max Lips bij de deels volgelopen ijsbaan in Terheijden. © Pix4Profs/René Schotanus

https://www.bndestem.nl/breda/een-natuurijsbaan-aanleggen-of-niet-ijsclubs-in-de-regio-blijven-positief-we-hopen-op-januari~a822dc0d/

Een natuurijsbaan aanleggen of niet? IJsclubs in de regio blijven positief: ‘We hopen op januari’

BREDA/TERHEIJDEN/OOSTERHOUT – IJsclubs durven ondanks de voorspelling van lage temperaturen nog niet te hopen op een ijsbaan deze winter vanwege corona. In Terheijden zijn ze al wel begonnen met het oppompen van water. ‘Hoe we het gaan doen met de maatregelen bespreken we als het ijs zeven centimeter dik is.’ 

Cobine van der Louw 25-11-20, 11:00 Laatste update: 11:46

  • In het gunstigste geval mogen we schaatsen, omdat het een buitenacti­vi­teit is Max Lips, secretaris, IJsclub Terheijden

Dampende chocolademelk, een vrolijk muziekje en schaatsende mensen. Dat is waar Max Lips, secretaris van IJsclub Terheijden, voor gaat. ,,We kunnen niet voorspellen hoe alles gaat lopen. De coronamaatregelen verschillen per maand en de gemeente Drimmelen kan dus nu nog niks zeggen hierover. Maar we blijven positief. We zetten gewoon in op januari en februari.”

De natuurijsbaan in Terheijden is met 40.000 vierkante meter natuurijs een van de grootste van Nederland. Het oppompen van voldoende water duurt volgens Lips zeker een week.

‘Minimaal week vriezen’

,,Een baan aanleggen gaat letterlijk niet over een nacht ijs. Voorlopig is het ook nog niet koud genoeg. Het moet minimaal een week vriezen wil het ijs dik genoeg zijn voor schaatsers. Maar als het zo ver is, dan willen we er klaar voor zijn. Het staat of valt dan met de nieuwe coronamaatregelen. In het gunstigste geval mogen we schaatsen, omdat het een buitenactiviteit is.”

Max Lips bij de deels volgelopen ijsbaan in Terheijden.PREMIUM artikel BN De Stem Max Lips bij de deels volgelopen ijsbaan in Terheijden. © Pix4Profs/René Schotanus